Alle Schouten & Nelissen websites

Oud STAP-deelnemer Pieter  aan het woord

Binnen Nederland is het mogelijk om het STAP-budget aan te vragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het is een overheidsvergoeding van maximaal 1.000 euro per jaar voor het volgen van een opleiding, training of coaching. Dankzij deze subsidie wil de overheid dat jij zelf kunt beslissen over je ontwikkeling. Vandaag gaan we in gesprek met oud-STAP-deelnemer Pieter. Hij vertelt over zijn ervaring met het aanvragen van het STAP-budget en over het volgen van een online training in combinatie met coaching. 

Oud STAP-deelnemer Pieter  aan het woord
IMG 20220513 WA0004

Pieter is werkzaam in de sales en als er één vaardigheid belangrijk is in dit vakgebied dan is het wel communicatie. Hij zag het STAP-budget dan ook als uitgelezen kans om zijn communicatieve vaardigheden bij te spijkeren. Pieter: “Ik stuitte op een website waar alle STAP-aanbieders op stonden en vond hier de training 21st century skills van Schouten & Nelissen. Deze titel sprak mij direct aan, omdat er veel veranderingen in de markt gaande zijn. Communicatieve vaardigheden vallen onder deze 21st century skills dus dit was voor mij de perfecte training om mee aan de slag te gaan.”

E-learning versus coaching

Met de e-learning kon Pieter direct starten. Pieter vertelt: “Voor mij was dit erg fijn, want zo kon ik eerst focussen op de theorie. Tijdens de e-learning van New Heroes Academy leerde ik dan ook  situaties uit te schrijven en dit te oefenen. De coaching van New Dawn was veel meer maatwerk en persoonlijker.” In het begin sloten de coaching en e-learning op elkaar aan. Mijn leerdoel ‘beter communiceren' stond bij beiden centraal. Pieter: “Naarmate ik meerdere gesprekken voerde met de coach kwamen er ook andere zaken naar voren en ging het echt over mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo gingen we tijdens de gesprekken dieper in op mijn werk-privé balans. Hier zaten namelijk wel wat uitdagingen voor mij.”

mobiele telefoon, pen en schrift op een wit bureau

De belangrijkste skills

Voor Pieter was de coaching heel veel waard. Pieter: “Ik heb geleerd om weer een gezonde balans te creëren in mijn werk en privéleven. Ik bleek zo gefocust op werk te zijn dat ik af en toe vergat om ook meer te genieten. De coach heeft er écht voor gezorgd dat mijn ogen werden geopend. Vaak weet je het wel, maar doordat er de juiste vragen worden gesteld en er een spiegel wordt voorgehouden krijg je die bevestiging. Dit heeft mij ook doen besluiten om maar meteen even een vakantie te boeken na de zomer en daar kijk ik enorm naar uit. Even helemaal uitzoomen.

Daarnaast gaat goede communicatie vooral heel erg over luisteren. Dat klinkt misschien makkelijk, maar heel vaak zijn mensen in gesprekken alleen bezig met zichzelf en vergeten ze goed te luisteren naar elkaar. Door goed te luisteren, begrijp je wat de ander wil en kun je daar makkelijker op reageren. Ik merk nu al grote verschillen in mijn gesprekken.”

2 collega's zitten op een bankje in het park en kijken naar een tablet.

De aanbeveling

Pieter vindt de training met coaching echt een verrijking. Pieter vult aan: “Voor mij werkte het wel fijn om al een beetje een richting te hebben van mijn leerdoelen voordat ik aan de training begon. Zo kon ik dit concreet met mijn coach bespreken en hier gericht aan werken.”

“Mijn motto is veranderd van go with the flow naar grow with the flow”

Pieter legt uit: “Eerst was ik meer van go with the flow en nu juist van grow with the flow. Ik groei nu veel geleidelijker doordat ik vaker stilsta en reflecteer bij wat ik aan het doen ben. Ik ben beter naar mezelf en anderen gaan luisteren, en dat is echt de kern van betere communicatie.”

Benieuwd naar The Next Step trajecten van New Dawn? 

Ik ben nieuwsgierig

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Maak een belafspraak Prisca Egter Van Wissekerke Adviseur Schouten Nelissen
Of bel nu zelf

0418 - 688 633