Wil jij gratis Whatapp coaching? Neem contact op

Oud STAP-deelnemer Dave Salawan Bessie aan het woord

“De online training voor de theoretische basis en de maatwerk coaching versterken elkaar.”

Binnen Nederland is het mogelijk om het STAP-budget aan te vragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het is een overheidsvergoeding van maximaal 1.000 euro per jaar voor het volgen van een opleiding, training of coaching. Dankzij deze subsidie wil de overheid dat jij zelf kunt beslissen over je ontwikkeling. Vandaag gaan we in gesprek met oud-STAP-deelnemer Dave Salawan Bessie. Hij vertelt over zijn ervaring met het aanvragen van het STAP-budget en over het volgen van een online training in combinatie met coaching. 

Knipsel Dave

Vorig jaar is Dave begonnen bij een nieuwe organisatie als teammanager Engineering; een leidinggevende functie met hiërarchische verantwoordelijkheid en HRM-werkzaamheden. Om goed voorbereid te zijn op deze nieuwe werkzaamheden besloot Dave op zoek te gaan naar een training die hierbij aansloot en waar het STAP-budget voor ingezet kon worden. Deze vond hij bij New Dawn. De aanvraagprocedure voor het STAP-budget verliep vlekkeloos en de training werd meteen goedgekeurd. Dave zegt: “De startdatum van de training ‘Hoe bouw ik een team’ liep parallel aan mijn nieuwe baan en sloot perfect aan bij de werksituatie. Zo kon ik alles uit de online training en coaching direct toepassen.” 

Online training versus online coaching 

Dave vindt dat de online training in combinatie met de coaching elkaar enorm versterkt. Hij legt uit: “De voorbeelden bij de e-learning waren duidelijk en to the point. Je kreeg handvatten waar je direct mee aan de slag kon. De coaching was juist meer maatwerk, waardoor ik mijn eigen ervaringen kon delen en advies kreeg over hoe hiermee om te gaan. Een gouden combinatie!” 

collega s in bespreking close up

De belangrijkste skills 

Doordat Dave net was begonnen als leidinggevende, lag in eerste instantie de focus vooral op kennismaken met het team. Dave vertelt: “In de training en coaching leerde ik dat het gebruik van positive reinforcement mij hierbij heel erg zou helpen. En dit was ook zo! Door veel vragen te stellen en te zorgen dat ze zich écht gehoord en begrepen voelden, werd het voor mij makkelijker om de huidige situatie te schetsen en hiermee aan de slag te gaan.” 

adult banking blonde 1059119

De aanbeveling 

De online training in combinatie met de coaching heeft Dave aan het begin van zijn nieuwe functie enorm geholpen. Dave vult aan: “Ik zou deze training wel alleen aanraden als je leidinggevende bent en een team aanstuurt. Persoonlijk heb ik veel aan de coaching gehad, omdat we mijn ervaringen konden bespreken en ik het direct kon toepassen.” 

En nu verder? 

Dave: “Ik pas nog steeds veel elementen uit de training en coaching toe. De groei van het team en de groepsdynamica blijf ik analyseren en waar nodig verbeteren. Daarnaast bouw ik nog steeds aan de veiligheid en het vertrouwen binnen de teams, maar dit kost natuurlijk tijd. Door de juiste kritische vragen te stellen, de medewerkers te coachen en door te benoemen waar het goed is de samenwerking enorm is verbeterd.”  

© Copyright 2024 New Dawn Coaching | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Website door Webmazing