Wil jij gratis Whatapp coaching? Neem contact op

Over ons

New Dawn is onderdeel van Schouten & Nelissen: al meer dan 40 jaar de grootste trainer van werkend Nederland met een breed scala aan kwalitatieve opleidingen.

New Dawn is een nieuwe stap binnen de visie waarmee Jan Schouten in 1980 Schouten & Nelissen begon: hij wilde werkend Nederland sterker maken, de kans geven het allerbeste uit zichzelf te halen en met zoveel mogelijk plezier te werken.

Sinds 2010 is ook coaching toegevoegd aan het portfolio, zowel individueel als binnen organisaties, omdat coaching een zeer effectieve manier is om het plezier in persoonlijke ontwikkeling op individueel niveau ‘aan’ te zetten. Het maakt werknemers niet alleen sterker, ze werken ook met meer enthousiasme, zijn minder vaak ziek en ontwikkelen zich sneller. Belangrijke voorwaarden voor een succesvolle, gezonde en wendbare organisatie van nu. Om zoveel mogelijk organisaties en werknemers de voordelen van coaching te kunnen laten ervaren, heeft Schouten & Nelissen New Dawn opgericht. Met New Dawn krijgen grote en kleine ondernemingen voor het eerst de mogelijkheid Unlimited Coaching aan te bieden: Alle medewerkers, van het management tot de werkvloer, hebben zo toegang tot hun eigen coach, terwijl de kosten betaalbaar en beheersbaar blijven. Verder biedt New Dawn coaching aan rondom vele thema’s en in vele vormen. Denk hierbij aan loopbaancoaching van 3. 6 of 9 gesprekken maar ook laagdrempeligere vormen zoals het APK coach gesprek, Skill coaching en E-coaching.

male jumping

Onze partners

Leren kun je overal, sterker wordt je bij ons
Naar website
First-rate international accredited training programs
Naar website
Realise your potential
Naar website
Jouw HR-zaken professioneel geregeld
Naar website
Van bestsellers tot persoonlijke favorieten!
Naar website
Learning at speed, learning at scale
Naar website
Groeien zonder grenzen
Naar website
Online, klassikale en incompany trainingen & coaching
Naar website

Ons team

Peter Gerritsen Directeur
Bekijk LinkedIn
Prisca Egter van Wissekerke Adviseur coaching
Bekijk LinkedIn
Inge Hardon Adviseur coaching
Bekijk LinkedIn
Sandra Bruins Coach, consultant
Bekijk LinkedIn
Carin Posthouwer Senior coach
Bekijk LinkedIn
Maria Krens Operationeel manager
Bekijk LinkedIn
Michelle van Werde Medewerker operations
Bekijk LinkedIn
Erik Hoppenbrouwer Senior coach
Bekijk LinkedIn
ND 2024 iconset 15

Afstemmen

Allereerst bepaal je samen met je coach hoeveel gesprekken je hebt en op welke wijze je de gesprekken wilt voeren: online, face2face, wandelend, whats app of een andere vorm die jij prettig vindt. 

ND 2024 iconset 13

Effectmeting

Met de Effectmeting (nulmeting) starten we het daadwerkelijke traject. Door je verschillende vragen over vaardigheden, algemene werkbeleving en de werkcontext te vragen, word je geprikkeld om stil te staan bij wat je wil bereiken en wat je hiervoor nodig hebt. Deze Coachdoelen worden scherp geformuleerd, zodat je doelgericht aan het traject begint. 

ND 2024 iconset 11

Inrichten online leeromgeving 

Het traject wordt ondersteund door een online leeromgeving waar coach en coachee elkaar snel kunnen bereiken. Hier vind je jouw persoonlijke opdrachten en oefeningen en staan gerichte online leerreizen klaar, afgestemd op je leerdoelen de werkpraktijk. 

ND 2024 iconset 10

Ontwikkeling Groei Mindset 

Dan gaan we aandacht besteden aan je mindset. Want zonder de juiste mindset is het werken aan vaardigheden en skills nauwelijks effectief. New Dawn werkt met de door Schouten & Nelissen ontwikkelde Kompasvisie, gebaseerd op de positieve psychologie. Op basis van jouw persoonlijke waarden leer je krachtige keuzes te maken, op weg naar jouw ambities en verlangens. We maken bovendien helder welke talenten je in huis hebt om die keuzes te ondersteunen. Het scherp krijgen van je persoonlijke kompas zorgt voor een Groei Mindset, gericht op leren en ontwikkeling. 

ND 2024 iconset 8

Ontwikkeling talenten en vaardigheden 

Vanuit de Groei Mindset kijk je samen met je coach welke talenten en vaardigheden je verder wilt ontwikkelen. Met de Online Skill Paths van CrossKnowledge of Micro Learning opdrachten van New Heroes werk je onder begeleiding van je coach aan je persoonlijke ontwikkeling en oefen je nieuwe vaardigheden. 

ND 2024 iconset 7

Tussentijdse feedback 

Zodra je aan de slag gaat met een nieuwe vaardigheid, ontvang je via de online omgeving vragen en feedback van je coach, zodat het leren continue is en duurzaam wordt verankerd. Eindmeting Aan de het eind van het coachtraject volgt de 

ND 2024 iconset 9

Eindmeting

Deze persoonlijke ontwikkelscan geeft opnieuw een uitgebreid rapport en feedback van de coach. Zo kun je duidelijk zien hoe je bent gegroeid en hoe je je ontwikkeling zelfstandig kunt vervolgen. 

Maar het kan ook altijd anders! 

Heb je een voorkeur om niet een online leeromgeving te gebruiken en geen online learnings te doorlopen? Heb je liever 6 gesprekken van 1,5 uur met je coach met steeds een maand ertussen? Uiteraard kan dat ook! New Dawn biedt je coaching afgestemd op jouw behoeften, waarbij je zelf bepaalt hoe inhoud, vorm en proces van het traject wordt vormgegeven. Daarbij hebben we ook nog andere producten zoals een APK coach gesprek, Skill coaching, E-coaching of de Coach hulplijn. Ook dat is allemaal de New Dawn Way of Coaching!

contactfoto

Neem direct contact op

Wil jij meer weten of heb je vragen? We helpen je graag verder! Neem contact op

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder. Hieronder hebben wij een aantal veelgestelde vragen en antwoorden geplaatst.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wij bieden managed coaching services aan voor bedrijven.

We bieden een hoogwaardige coachdesk en een toegewijde groep van premium coaches die door ons wordt aangestuurd en gemonitord. Wij nemen hierin de volledige logistieke en administratieve ondersteuning voor onze rekening. Wij kunnen dat volledig incompany voor je organiseren, maar je kunt ook gebruik maken van onze bestaande coach desk. Hiernaast leveren wij ook heldere rapportages, inclusief effectmetingen.

New Dawn Coaching biedt met managed coaching services een bedrijfsoplossing die je ontzorgt, met stuurgegevens zodat je coaching op een goede, gecontroleerde manier wordt ingezet in jouw HR- instrumentarium.

Lees hier meer informatie over onze werkwijze.

We nemen persoonlijk contact met je op om met je in gesprek te gaan. In dat gesprek gaan we gezamenlijk bepalen we welke coach het beste bij jouw past.

Elke coach heeft andere afgeronde opleidingen en/of trainingen, vaardigheden en ervaringen. Deze staan beschreven op de individuele pagina’s van de coaches. 

Coaching is persoonlijke begeleiding op een gestructureerde en doelgerichte manier. Deze begeleiding leidt tot een positieve en gewenste gedragsverandering.

Een psycholoog of therapeut diagnosticeert psychologische stoornissen en voert hiervoor een behandelingsplan uit. Een consultant is een expert op een bepaald vakgebied dat daar professioneel of technisch advies in kan geven. Een coach is bedoeld voor jouw persoonlijke ontwikkeling en toekomst.

Je hebt een coach nodig wanneer jij het gevoel hebt dat je vastloopt, een ‘plafond’ hebt bereikt of wanneer op zoek bent naar een volgende stap. Het kan ook zo zijn dat je weet wat je wil, maar tegengehouden wordt door bepaalde overtuigingen, gedachtegangen of gedragspatronen. Soms kan je al een visie hebben, maar nog geen plan of tijd.
Een coach kan jou helpen bij deze problemen. Jouw gevoel is leidend in de vraag naar een coach.


Wij bieden coaches met verschillende “coaching soorten” aan: persoonlijke effectiviteit coaching, loopbaan coaching, Management coaching, stress coaching en executive coaching. Met je coach kun je alle onderwerpen bespreken die passen bij je hulpvraag.


Ja, wanneer je graag zelf een coach wil worden dan hebben we daar verschillende mogelijkheden voor via ons zuster-bedrijf Competence. Zij bieden internationationaal geacrediteeerde coach-opleidingen aan zoals Co-Active coaching (CTI) en Organization and Relationship Systems Coaching (CRR Global).

Maar ook via ons moederbedrijf Schouten & Nelissen zijn er diverse mogelijkheden.

Bekijk de coachopleidingen op www.sn.nl 

Wij bieden 6, 9 en 12 uur coaching. Als je de exacte hulpvraag al weet, heb je minder uren nodig. Weet je dit nog niet, kost dit een aantal sessies om duidelijk te krijgen. Als je zeer intensief aan de slag wil gaan, kun je het beste kiezen voor het grootste aantal uren coaching. Onze adviseurs kunnen je helpen bij jouw keuze.


De Talentmeting is een tool die het onderbewustzijn uitvraagt, naast je bewuste gedrag en gedachtegangen. Met onze Talentmeting brengen we jouw automatische gedragingen, overtuigingen en associaties tot het licht. Deze kennis over jouw onbewuste valkuilen en beweegredenen kunnen we gebruiken om tot een groter inzicht te komen over jouw werkgeluk.

De Talentmeting begint met een vragenlijst van 10 minuten. Het laat direct zien welke onbewuste drijfveren en talenten je van nature hebt. Een gecertificeerde coach kijkt daarna samen met jou naar jouw resultaten. Daarmee ga je de diepte in en ontdek je jouw échte potentieel.


Wij hebben bij New Dawn Coaching een zeer ruim aanbod van coaches, die verspreid zijn door heel Nederland. Elke coach heeft een unieke specialisatie, waardoor er altijd iemand is die je goed kan helpen.

Hiernaast bieden wij ook een matchgarantie aan. Je zult gegarandeerd terecht komen bij een coach waar je een goede klik mee hebt.


Ja kunt altijd contact opnemen met onze adviseur: Prisca. Zij zal je altijd helpen met het beantwoorden van je coachingsvraag.

Een andere manier is om te kiezen voor de Talentmeting. De Talentmeting helpt je bij het onderzoeken wat je krachten en valkuilen zijn, en waar je aan wilt werken.

Prisca gaat graag met je in gesprek om je te helpen bij jouw keuze.

Je kunt haar bellen op +31(0)418 – 688 666, mailen of vul het contactformulier in.

Klik op deze link voor de actuele vacatures bij New Dawn Coaching.

© Copyright 2024 New Dawn Coaching | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Website door Webmazing