Wil jij gratis Whatapp coaching? Neem contact op

Team coaching

Soms staat een groep managers, leiders, projectgroepleden of deelnemers voor een nieuwe uitdaging. Bijvoorbeeld wanneer de samenwerking van een groep leiders beter kan. Of wanneer een afdeling meer klantgericht moet werken. Je wilt de deelnemers dan snel ontwikkelen naar een gezamenlijk eindniveau. Maar niet iedereen heeft hetzelfde vertrekpunt of dezelfde kwaliteiten. Teamcoaching van New Dawn is dan een effectieve oplossing.

De New Dawn team coaching aanpak is gefundeerd op de ORSC™ methodiek.
ORSC staat voor Organization and Relationship Systems Coaching en is een geïntegreerd en krachtig  coachingsmodel gebaseerd op Relationship Systems Intelligence™.

Naast Emotionele Intelligentie (relatie met zelf) en Sociale Intelligentie (relatie met anderen) is er het domein van Relatie Systeem Intelligentie waarbij de focus verschuift naar de relatie met de groep, het team of het systeem. Deze benadering creëert duurzame en veerkrachtige teams en organisaties.

Relatie Systeem Intelligentie is zeer effectief om te werken aan (onder andere): communicatie, teamgeest, conflicten, creativiteit en productiviteit, doel- en rolduidelijkheid en meer.

Schouten & Nelissen) is Europees partner van CRR Global (wereldwijd provider en founder van de ORSC methode) en heeft meer dan 1000 professionals (o.a. teamcoaches) getraind in de ORSC methode.

New Dawn, als onderdeel van Schouten & Nelissen, werkt met ervaren ORSC gecertificeerde teamcoaches.

team caoching2

Team Coaching in 7 stappen

In een gesprek (max. 1 uur) maken de teammanager, enkele teamleden (max. 2) en de teamcoach kennis met elkaar en bespreken ze de coachvraag. Het doel is om een buy-in te krijgen van de manager voor de teamcoach en de manier van werken. Als er geen match is, stellen we een andere coach voor. Op basis van dit gesprek stelt de teamcoach een opzet voor het team coaching traject voor.

Op basis van de intake stelt de teamcoach een opzet voor de team coaching voor, want ieder team is uniek en heeft andere behoeften. Onderdelen zijn onder andere duur van de coaching, gebruik van team effectscan en aantal interventies. De team coaching start na wederzijdse overeenstemming over de opzet.

In een virtuele intakesessie van maximaal 45 minuten interviewt de coach (alle) teamleden en belanghebbenden (optioneel) om onderwerpen van het team (en de organisatie) te bespreken. Voorbeelden:- Geschiedenis / Huidige situatie (sterke punten, zwakke punten, uitdagingen) / Gewenste situatie / Stappen voor verbetering / Team- en organisatiecultuur (samenwerking, communicatie, vertrouwen & veiligheid, waarden) / Missie, visie / Prestaties, doelen stellen, rolduidelijkheid. De coach deelt citaten (anoniem) tijdens de eerste groepssessie.

Het Teamkompas brengt in kaart waar het team op dit moment staat qua teamontwikkeling (0-meting). Op basis van het Teamkompas kunnen ontwikkelingsdoelen worden gesteld met interventies over hoe daar te komen. Onderwerpen van het Teamkompas:
Visie & missie / Rolduidelijkheid, samenwerking en besluitvorming / Teameffectiviteit & prestaties / Teamontwikkeling / Vertrouwen en psychologische veiligheid. Aangepaste onderwerpen (klant specifiek) en vragen (optioneel). Elke medewerker ontvangt een persoonlijk feedbackrapport. De resultaten van het Teamkompas worden gepresenteerd in een pdf.

In de eerste sessie delen we de resultaten van het Teamkompas, maken we verbinding met de teamvisie, identificeren we de team coaching doelen en ontwikkelen we een coaching-/actieplan. Verder maken de coach en het team samen afspraken over de manier van samenwerken om een optimale leercultuur te creëren. We stellen een sessie van 1 dag voor, maar 0,5 dag of zelfs 2 dagen kan ook.

Workshop 1 wordt gevolgd door 2 team coaching sessies (4-6 weken ertussen, face-to-face of online) waarin specifieke uitdagingen worden aangepakt en de voortgang wordt bewaakt. Gezien de dynamische wereld waarin we leven, zal het gedetailleerde ontwerp altijd worden afgestemd op de huidige situatie en uitdagingen. Het observeren van teams en hen op het moment zelf feedback geven is een krachtige interventie die in het programma kan worden opgenomen.

Het team coaching traject eindigt met een afsluitende sessie waarin we de uitkomsten van de 1 meting van de team compass scan delen, de successen van het team vieren en de volgende stappen bepalen. Doel is dat teams de capaciteiten hebben verworven om hun reis zelfstandig voort te zetten.

contactfoto

Neem direct contact op

Wil jij meer weten of heb je vragen? We helpen je graag verder! Neem contact op
© Copyright 2024 New Dawn Coaching | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Website door Webmazing