Alle Schouten & Nelissen websites

Team coaching

Soms staat een groep managers, leiders, projectgroepleden of deelnemers voor een nieuwe uitdaging. Bijvoorbeeld wanneer de samenwerking van een groep leiders beter kan. Of wanneer een afdeling meer klantgericht moet werken. Je wilt de deelnemers dan snel ontwikkelen naar een gezamenlijk eindniveau. Maar niet iedereen heeft hetzelfde vertrekpunt of dezelfde kwaliteiten. Teamcoaching van New Dawn is dan een effectieve oplossing.

Onze coaches:
 • zijn academisch – of hbo met evc’s – geschoold (gedragswetenschappen)
 • hebben minimaal 5 jaar ervaring met coaching in een zakelijke omgeving
 • zijn geaccrediteerd (NOBCO/EMCC/ICF) en gecertificeerd bij Schouten & Nelissen / New Dawn
 • zijn extra getraind in het toepassen van de kompasvisie en in onze New Dawn Way of Coaching aanpak
New Dawn 1543076441

Bij teamcoaching staat de organisatiedoelstelling voorop. Het is een incompany maatwerk coachtraject voor een groep deelnemers. Waarbij het team zich ontwikkelt in een groeps- interventie. Ieder teamlid krijgt vervolgens een individueel coachtraject om zich zo optimaal naar de gezamenlijk gestelde doelen te ontwikkelen. Dit is een stuk effectiever dan een ontwikkelinterventie uitsluitend op groepsniveau.

Team Coaching in 6 stappen:
 1. Doelstellend gesprek
  Samen bespreken we de organisatievraag en de rol die coaching daarin kan spelen. Ook krijgen we meer achtergrondinformatie over de organisatie en de groep deelnemers. Zo kunnen we de teamcoaching 100% afstemmen op jullie organisatiecontext. Je ontvangt van ons een voorstel voor de opzet van het verdere traject.

 2. Matching
  In overleg selecteren we uit onze pool van geaccrediteerde coaches diegenen die het beste bij de vraag, die van je bedrijf en de individuele leden van de groep passen. Wij zorgen dat de coaches goed ingewerkt zijn en passen bij de
  specifieke organisatiecontext.

 3. Kick- off
  Voor de groep begint het traject met een gezamenlijke kick-off. Hier gaan we in op het gezamenlijke doel en krijgen de deelnemers uitleg over de aanpak. Deze bijeenkomst werkt inspirerend en verbindt de groep met het beoogde resultaat. De kick-off heeft de vorm van een training of workshop.

 4. Persoonlijke coaching
  Na de kick-off volgen de deelnemers een persoonlijk coachtraject. Daarin werkt de coach vanuit de kompasvisie en met onze aanpak van integrated coaching. Dat betekent dat hij de deelnemer op de werkplek bereikt en aansluit bij de waarden, talenten en ambitie van de deelnemer. De deelnemer zal daardoor krachtiger keuzes maken en zich sneller ontwikkelen, met een meer duurzaam resultaat.

 5. Effectmeting
  Een traject voor teamcoaching is nooit vrijblijvend, er is een duidelijk bedrijfsdoel en te behalen resultaat. Dat betekent dat hij de deelnemer op de werkplek bereikt en aansluit bij de waarden, talenten en ambitie van de deelnemer. Dit commitment aan resultaat typeert de professionele aanpak van individuele coaching bij New Dawn.

 6. Evaluatie
  Natuurlijk evalueren we het traject en onze dienstverlening ook. Ons commitment aan kwaliteit en resultaat typeert de professionele aanpak van persoonlijke coaching bij New Dawn.
Ik ben nieuwsgierig

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Maak een belafspraak Prisca Egter Van Wissekerke Adviseur Schouten Nelissen
Of bel nu zelf

0418 - 688 633