Wil jij gratis Whatapp coaching? Neem contact op

Van lerende project manager naar lerares deephouseyoga

“Ik zat bij ABN en had een goede baan. Omdat ik wat steviger wilde worden in mijn werk, kwam ik in overleg met mijn manager bij coach Katja uit. Eenmaal pratend kwamen we snel bij de dieperliggende vraag: waar word ik nu écht blij van? Waar ga ik van ‘aan’? De missie werd bijgestuurd. Ik moest eerst naar mijn gevoel gaan luisteren.”

Richtingsgevoel

“Zoals meer leeftijdsgenoten zocht ik naar een landkaart. Welke kant moest ik op? Katja heeft me duidelijk gemaakt dat niet de hele route meteen uitgeschreven hoeft te zijn.” Katja legt uit. “Al bij de eerste sessie zei Merle dat ze een plan nodig had. We spraken af dat ze naar haar verlangen zou gaan luisteren en dat pad ging volgen. Zoals ik vaak zie bij mensen die een nieuwe bestemming zoeken; je innerlijk kompas wijst de weg.”

Yoga op Bali

“Ik ging nadenken over wat ik leuk vind en kwam uit bij yoga. Sinds 2012 deed ik dit eens per week en dit werd in de loop der jaren steeds vaker. Inmiddels ging ik zo’n drie keer per week en op het moment dat ik toevallig in aanraking kwam met deephouseyoga dacht ik meteen: ‘Dit is het!’ Ik besloot naar Bali te gaan om yogales te leren geven.” Katja vult aan. “Na twee maanden coaching zei ze: “Ik ga er even tussenuit. Voor drie maanden. Het voelt goed, dus dat ga ik doen! Dat moment was een ommekeer.”

Iets voor mezelf

“De reis was alles wat ik ervan verwachtte. Terug in Nederland wist ik het zeker: yoga en muziek moeten vaste waarden in mijn leven gaan worden. Niet voor vijf dagen per week, maar náást mijn vaste baan. Zo heb ik afwisseling, collega’s, een professionele en uitdagende werkomgeving én een financiële basis. Ik vroeg Bob, een vriend die precies de deephouse draaide die ik voor ogen had, en ook hij was meteen enthousiast. Ik besloot vier dagen te gaan werken bij ABN en plande ons eerste event. Het was in no time uitverkocht!”

Beste van twee werelden

“Ondertussen boog ik me tijdens de coachsessies met Katja over de vraag wat voor vaste baan het best bij mij past. Dankzij oefeningen waarbij ik met mijn ogen dicht de perfecte werkomgeving visualiseerde, werd het stap voor stap concreter. Tegenwoordig werk ik bij Backbase, een digital banking platform. En de vrijdag en zaterdag? Die zijn voor Deephouse Yoga.”

Instant succes

“Vanaf het begin loopt Deephouse Yoga goed. Terwijl ik lesgeef, draait Bob live. Meestal doen we dit op een locatie die niets met yoga te maken heeft, zoals een club, bibliotheek, hotel of kroeg. Inmiddels is het zo druk dat we er een tweede dj en yogadocent bij hebben gehaald. Toch houden we onze lessen bewust persoonlijk en klein, niet meer dan 20 yogi’s tegelijk. We doen dit niet voor ’t geld, maar echt vanuit onze passie voor yoga en deephouse.”

In de spotlights

“Een hoogtepunt was absoluut het Amsterdam Dance Event. Ze belden met de vraag of we een les wilden verzorgen. En o ja, of deze les live uitgezonden mocht worden door 3FM en gefilmd mocht worden door een Amsterdamse tv-zender. Hoe gaaf! We stonden ook ooit in de UITagenda van Amsterdam, het Parool en Yoga Magazine. Zelfs mijn oud-werkgever ABN heeft ons ingehuurd; we verzorgden een yogapauze tijdens een event voor IT-hackers. Hartstikke goede pr allemaal!”

Loslaten en vertrouwen

“Vergeleken met een paar jaar geleden sta ik nu relaxter en rustiger in het leven. Ik durf meer los te laten en erop te vertrouwen dat wat ik doe goed is. Het leven ontvouwt zich, zei Katja altijd. Afgelopen zomer had ik mijn laatste coachsessie met haar, maar die uitspraak zal ik altijd onthouden.” Coach Katja vat samen. “Merle wist het eigenlijk zelf allemaal wel, maar durfde niet zo goed. Als je echt naar je hart gaat luisteren, wordt het spannend. Het is vaak de weg die buiten je comfortzone gaat en die men niet als ‘normaal’ ziet. Kan dit echt? Wat zal de buitenwereld ervan vinden? Ze zocht bevestiging en vond die uiteindelijk in zichzelf. Een mooier resultaat van een coachingtraject kun je niet hebben.”

Meer weten over Merle en haar events? Volg @deephouseyoganl op Instagram en check @deephouseyoganl op Facebook voor de komende events.

Ook de juiste (loop)baan vinden?

Meer geluk uit je huidige functie of een carrièreswitch. Wat je doelen ook zijn, met loopbaancoaching bereik je ze voor je het weet.

© Copyright 2024 New Dawn Coaching | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Website door Webmazing