Wil jij gratis Whatapp coaching? Neem contact op

Met Unlimited Coaching bevordert Schouten & Nelissen de duurzaamheid van medewerkers

Hallo Unlimited Coaching! Schouten & Nelissen biedt haar medewerkers sinds dit jaar onbeperkte toegang tot een coach aan. Iemand die je jouw talenten beter helpt ontplooien, Een nieuw concept dat naadloos aansluit op de missie van Schouten & Nelissen: beter en sterker worden. Bovendien is coaching hét instrument bij uitstek om mensen te ontwikkelen en te laten groeien. En dat is niet alleen een pluspunt voor de medewerker, ook werkgevers profiteren van duurzame arbeidsrelaties, vitalere werknemers en betere werkprestaties. Met name dat eerste is op de huidige arbeidsmarkt een must voor iedere organisatie.

Crème de la crème van persoonlijke ontwikkeling

Al jarenlang helpt Schouten & Nelissen bij het ontwikkelen van talenten en teams op de werkvloer. Met de beste coaching, opleidingen en trainingen blijven professionals het beste uit zichzelf halen. Ook medewerkers van het opleidingsinstituut konden hier terecht voor erkende opleidingen en gratis boeken. Maar inmiddels hebben zij toegang tot de crème de la crème van persoonlijke ontwikkeling: jaarrond gebruik kunnen maken van een persoonlijke coach.

Beter én sneller ontwikkelen

Ontwikkeling beperkt zich niet tot een jaarlijkse training. Ontwikkelen doe je iedere dag: zelf, met je team en je leidinggevende. En nu een stapje sneller met een coach. HR-manager Nicole Niemeijer vertelt: “Individuele coaching is een krachtige manier van investeren in je medewerkers, want door de exclusieve aandacht ben je in staat om sneller tot de kern van je vraagstuk te komen. We besloten daarom om onze mensen coaching van New Dawn aan te bieden, zodat ze direct kunnen starten en de coach kunnen raadplegen wanneer zij daar behoefte aan hebben. En die ook een steuntje in de rug biedt als dat nodig is.”

Sparringpartner en luisterend oor

Maar ook zonder prangende vraag kun je bij een coach terecht. “Soms worstelen mensen met een specifiek vraagstuk, zoals stress op de werkvloer of verbetering van de communicatieve vaardigheden. Ze komen er vaak achter dat ze een ontwikkelpunt hebben, doordat ze er door anderen op gewezen worden. Dankzij Unlimited Coaching is het mogelijk om zélf actie te ondernemen en de coach in te schakelen, ook als je geen specifieke vragen hebt, maar gewoon behoefte hebt aan een sparringpartner of een luisterend oor. Hierdoor gaan mensen beter in hun vel zitten en zijn ze enthousiast over wat de toekomst te bieden heeft.” Vertelt directielid Paul Hinze.

Bewuster kiezen, meer toegevoegde waarde

Sneller tot de kern komen, je sterke punten direct een stapje verder brengen en bij iemand terecht kunnen als het even niet zo lekker met je gaat. Een coach luistert, adviseert en stimuleert. En daarmee worden werknemers niet alleen mentaal sterker. Ze blijven door deze Unlimited Coaching continu bezig met het vinden van werkplezier en het ontwikkelen van talenten. “En daardoor is het ‘makkelijker’ om medewerkers posities te laten invullen, waar ze goed in zijn én waar ze enthousiast van worden. Die jaarlijkse cursus wordt dan ook veel bewuster gekozen, waardoor deze direct veel meer toevoegt” en daarmee bouwen we samen aan de ontwikkeling van onze business vertelt directielid Jan Hein Schouten.

Win-win-win

Voor Schouten & Nelissen vertaalt zich dit direct uit in betere prestaties en een duurzame arbeidsrelatie. Win-win dus. “Overigens is de meetbaarheid van prestaties voor ons van ondergeschikt belang. Mensen reflecteren van nature weinig, maar samen met een coach wordt die zelfreflectie wel ingezet. Onze medewerkers leren zichzelf beter kennen, dankzij de hulp van de coach, en dat is de autonomie die wij ze als werkgever willen bieden. Werkgeluk, ontwikkeling, zingeving, sociale ontwikkeling en coaching: wij staan niet stil.” Aldus Hinze.

De coachingsresultaten beperken zich niet tot effecten op het individu. Volgens Niemeijer zijn er ook op team- en organisatieniveau resultaten zichtbaar. “Teamleden hebben meer oog voor elkaar, waardoor samenwerken, grenzen stellen en communiceren een vlucht nemen.” Dit leidt niet alleen tot betere individuele en teamprestaties, maar zorgt ook voor vitale en mentaal sterkere werknemers.

Met je hart harder gaan

Unlimited Coaching van New Dawn maakt mensen sterker, neemt drempels weg, laat mensen groeien en houdt ze relevant in het professionele leven. “Dat maakt onze organisatie sterker en beter. En dat is wat wij als opleidingsinstituut ook voor andere organisaties doen. Door Unlimited Coaching voornamelijk in te zetten op de ‘power skills’, zoals werk-privébalans, presenteren, communicatie, leiderschap, stressmanagement en doelen stellen” vertelt Hinze. “Met hun hart harder gaan” vult Niemeijer aan. “Coaching helpt mensen overeind als ze vallen en helpt medewerkers nóg beter in hun kracht te zetten.”

© Copyright 2024 New Dawn Coaching | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Website door Webmazing