Wil jij gratis Whatapp coaching? Neem contact op

Dit is waarom inzetten op persoonlijke ontwikkeling een goede zet is

Wil je als bedrijf mee kunnen komen met de snelle wereld?

Op de hoogte zijn van de nieuwste tools en trends? Nieuwe doelstellingen kunnen formuleren? Persoonlijke ontwikkeling is het antwoord. In dit blog vertellen we je waarom inzetten op persoonlijke ontwikkeling een goede zet is – voor je bedrijf én je werknemers.

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling is je eigen persoonlijke groei. Dit kun je op verschillende manieren doen. Denk het volgen van een inspirerende workshop of een coachingstraject volgen waarbij je werkt aan je zelfontwikkeling.

Belangrijk is je te beseffen dat persoonlijke ontwikkeling geen punctueel iets is. Het is altijd in beweging, en stopt nooit. Het is niet iets wat je van je to-do-lijstje afstreept zodra je je jaarlijkse cursus hebt gevolgd of een afspraak met een coach hebt gemaakt.

Waarom zou je hier aandacht aan besteden?

De wereld is continu in verandering en dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Want als je niet meekomt, blijf je achter. Maar belangrijker is dat het de weg opent voor nieuwe mogelijkheden. Jouw organisatie loopt vóór, en medewerkers die meekomen en zichzelf ontwikkelen, zijn gelukkiger en gemotiveerder.

Persoonlijke ontwikkeling voor werkgevers – de voordelen

1.   Lager verloop

Wist je dat bedrijven zonder opleidingsmogelijkheden een hoger verloop hebben? Bedrijven die niet investeren in een ontwikkelcultuur, lopen het risico hun werknemers te verliezen. Volgens het talentmanagement-platform Clear Company blijft 94 procent van de werknemers langer bij een bedrijf als het investeert in de ontwikkeling van personeel.

2.   Je onderscheidt je bij het aantrekken van nieuw talent

Nieuw personeel aantrekken kan lastig zijn. Door sollicitanten te laten weten dat je blijft investeren in hun persoonlijke ontwikkeling, kun je ze over de streep trekken.

3.   Werknemers zijn gelukkiger

Trends veranderen snel en het is belangrijk om bij te blijven – of beter nog, vóór te blijven. Een continue ontwikkeling kan stilstand voorkomen.

Belangrijk is je te focussen op het blijven ontwikkelen van de soft skills om je medewerkers creatief, gelukkig, communicatief en innovatief te houden.

Hier zijn losstaande trainingen voor, maar het is ook interessant het breder te trekken, en je medewerkers persoonlijke coachingstrajecten aan te bieden. Hiermee leren ze zichzelf beter kennen waardoor ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Voordelen van een persoonlijke ontwikkeling voor werknemers

1.   Je leert nieuwe vaardigheden

Het is een open deur, maar we noemen hem toch maar even. Door te investeren in persoonlijke ontwikkeling kun je je harde vaardigheden én je soft skills aanscherpen. Want zonder ontwikkeling als mens blijft theorie slechts theorie. Je kunt wel uit een boek leren hoe je jezelf ontwikkelt, maar als je het niet in praktijk kunt toepassen als leider of professional heb je er weinig aan.

2.   Je voelt je gelukkiger

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers die zich ontwikkelen, gelukkiger zijn. De basis voor werkgeluk bestaat uit een paar onderdelen: vitaal zijn, betekenisvol werk doen, tijd hebben voor zelfontplooiing, en oog hebben voor de sociale relaties op de werkvloer.

3.   Je komt verder in je carrière

Nieuwe skills zijn niet alleen slim voor je huidige baan en positie. Het kan er ook voor zorgen dat je in aanmerking komt voor andere posities binnen je bedrijf of de aandacht trekt van recruiters. Dus als jij op zoek bent naar een volgende stap in je carrière, is het verstandig je te blijven ontwikkelen en aandacht te besteden aan je persoonlijke ontwikkeling.

© Copyright 2024 New Dawn Coaching | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Website door Webmazing