Johanna

Locatie Noord-Holland

Every journey starts with one single step

Disciplines
executive coaching, loopbaancoaching, managementcoaching
Tags 
familie problemen, keuzes maken, zelfbewustzijn, zelfsturing, assertiviteit, zelfvertrouwen, grenzen stellen, focus, carrièrevragen, feedback, leiding geven, persoonlijke presentatie, levensvragen, communiceren, introvert zijn, persoonlijke ontwikkeling, talentontwikkeling, bewust en effectief voelen & handelen
Coachingsvormen 
e-mail, telefonisch, skype / facetime, face-to-face
Flexibiliteit 
weekend, avonden, kantooruren
Taal 
nederlands, engels
Certificering
gecertificeerde beroepsopleiding
Johanna Raakers Pasfoto

Over deze coach

Ik ben een moderne wijze vrouw, ik heb mezelf ontwikkeld en ben geworden wie ik wil zijn zowel persoonlijk als zakelijk. Mijn houding is open waardoor ik iedere coachee kan zien als een uniek persoon. Ik ( ver)oordeel niet en werk niet vanuit één model waar de coachee dan in moet passen. Impact, vitaliteit, leiderschap en kracht zijn kern begrippen in mijn coaching trajecten. Waarbij ik mij richt op de coachee als totale persoon.

Ik ga ervan uit dat denken, voelen en doen een op elkaar volgende keten is en dat wat en hoe we denken een oorzaak heeft. Onze gedachten kunnen ons helpen maar kunnen ons ook danig dwarszitten en afremmen. Mijn bedrijfsnaam is niet voor niets Clear Essence: ik vind het belangrijk om oorzaken van remmende gedachten/gedragspatronen te onderzoeken. Coaching is voor mij een intensieve vorm van samenwerken waarbij zowel ik als de coachee verantwoordelijk zijn voor het eindresultaat. Ik hou van het stellen van doelen en het bereiken van het overeengekomen resultaat. Ik schuw de confrontatie niet waar deze nodig is omdat ik me realiseer dat leren, jezelf ontwikkelen, soms weerstand kan oproepen. Mijn instrumentarium is zeer divers en per coachee bekijk ik wat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Mijn ervaring is breed: van het coachen van internationale leiderschap teams tot het coachen van professionals aan het begin van hun carriére. Van conflicten binnen management teams tot het bevrijden van een persoon van een last die al lang wordt meegedragen.

Naast het coachen houd ik mij bezig met organisatie vraagstukken: de laatste jaren richt ik mij daarbij vooral op waarden gedreven besturen en integriteitsvraagstukken. Mijn ervaring is dat door de afwisseling van mijn werkzaamheden ik een betere coach ben. Mijn klanten bestand bestaat voornamelijk uit commerciële, (internationale) bedrijven, de woningcorporatie sector en de kunst sector (musea, architectuur).

Ik coach op nationaal alsook op internationaal niveau. Zowel individueel, management teams en leiderschapsteams.

De feedback die ik vaak krijg:

  • "Jij weet wat je doet en waarom je dat zó doet en jij weet complexe (inter)persoonlijke dynamiek op een eenvoudige wijze te verwoorden waardoor iedereen het begrijpt"
  • "Jij bent iemand die dingen voor mekaar krijgt"

Ervaring

  • Organisatie psychologie/gedragsdeskundige ( universiteiten in Amsterdam, Los Angeles en Londen)
  • ( team)coaching opleiding ( leiden, School voor Coaching)
  • Integriteitsmanagement ( Breukelen, Nyenrode)
  • Authentic Leadership (Londen, certificaat)
  • Compass Coaching ( Zaltbommel, Schouten & Nelissen, certificaat)
  • Werkervaring: tot 2005 directeur van een Change management consultancy waarbij ik Coaching als ontwikkelingstool op de kaart heb gezet. Ik heb de volgende functies (uitgeoefend): docent, school psycholoog, coach, senior trainer / adviseur en manager, directeur, vertrouwenspersoon, toezichthouder en commissie voorzitter

Een coach van New Dawn

New Dawn is trots op zijn coaches. Ze zijn GOUD!

We stellen hoge eisen aan onze coaches. Al onze coaches zijn hoogopgeleid, hebben een gedragswetenschappelijke achtergrond en beschikken over een ruime hoeveelheid ervaring. Daarnaast zijn onze coaches opgeleid en getraind in het werken op basis van onze visie waarin waarden, ambities en talenten het vertrekpunt vormen.

De coaches gaan uit van wat je drijft: "Waar kom jij je bed voor uit? Wat is het goud in jou? Welke talenten stellen jou in staat je waarden en ambitie waar te maken? En hoe bouw je die talenten uit?”. Pas daarna wordt gekeken naar wat er in de weg zit om te bereiken wat je graag wilt.

Uit onderzoek blijkt dat de meest succesvolle bedrijven werken vanuit sterke waarden en een duidelijke ambitie. De mensen die er werken zijn zich bewust van wat ze belangrijk vinden in het leven en ze delen een aantal gezamenlijke waarden. Kortom: ze weten waar ze het voor doen. Nu jij nog!

New Dawn 2108681572050 (Large)
Ik ben nieuwsgierig

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Maak een belafspraak Prisca Egter Van Wissekerke Adviseur Schouten Nelissen
Of bel nu zelf

0418 - 688 633