Alle Schouten & Nelissen websites

Ilse

Locatie Noord-Holland, Utrecht

Kom tot volle bloei in je werk en je leven

Disciplines
managementcoaching, loopbaancoaching, personal coaching, lifestyle coaching
Tags 
beweging, focus, zelfbewustzijn, carrièrevragen, keuzes maken, werk-privébalans, zelfsturing, leiding geven, zelfvertrouwen, sparringpartner, levensvragen, timemanagement, doelen stellen, grenzen stellen, talentontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling
Coachingsvormen 
face-to-face, skype / facetime, telefonisch, whatsapp, e-mail
Flexibiliteit 
kantooruren
Taal 
nederlands, engels
Certificering
gecertificeerde beroepsopleiding
Ilse Reijs Pasfoto

Over deze coach

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Ilse Reijs, een rustige, open, sensitieve en betrokken coach en docent psychologie. Ik heb een eigen praktijk in de natuur van Kortenhoef. Daarnaast ben ik getrouwd en moeder van 2 jonge meiden.

Het is mijn drijfveer om mensen volledig tot hun recht te laten komen, hen tot bloei te brengen. Al mijn hele loopbaan help ik mensen bij het vinden van hun richting in werk en leven, passend bij hun missie en bij wie ze daadwerkelijk zijn. En om daarna de verandering die nodig is vorm te geven. Dat is niet altijd makkelijk maar levert zoveel op aan energie en werkgeluk!

Hiervoor zet ik mijn heldere inschattingsvermogen, creativiteit en empatisch vermogen in. Ik hecht aan durf, integriteit en vertrouwen. Dat bied ik mijn clienten ook. Ik gun iedereen een werkend leven waarvan je geniet en waarin je tot je recht komt. Want dat kan!

Mijn achtergrond is de studie Arbeid, Gezondheid & Organisatie Psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Dit was voor mij een schot in de roos. Ik legde daar de kennisbasis om mensen te adviseren hoe ze hun loopbaan passend bij wie ze zijn in kunnen richten. Als die fit er niet, of niet meer, is dan is de kans namelijk groot om geestelijke of lichamelijke klachten te krijgen. Stress en burnout zijn op de werkvloer nog steeds aan de orde van de dag. Na mijn studie werkte ik een aantal jaren als loopbaan- en selectieadviseur bij het adviesbureau van de Belastingdienst. Ik nam assessments af bij selectie- en ontwikkelingsvragen. Ook gaf en ontwikkelde ik daar trainingen aan (HR)managers in beoordeling- en selectietechnieken. Brede arbeidsmarktkennis en commerciële vaardigheden deed ik vervolgens op in mijn werk als consultant bij het Executive Search Bureau Amrop. Daar plaatste ik top managers op functies in de energie- en chemie sector.

Vervolgens heb ik jaren gewerkt als Talent Manager bij ING. Trainees van verschillende nationaliteiten selecteerde en begeleidde ik daar in het Management Development Programma voor Finance talenten. Omdat ik vanuit een onafhankelijke positie mensen in hun loopbaan wilde begeleiden ben ik in 2009 een eigen adviespraktijk begonnen. Ook ben ik de Post HBO beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur gaan volgen bij Adviesbureau Hoogendijk. En later de Leergang tot Activerend Opleiden, want ik geef ook les aan de HBO opleiding The New School voor Creativiteit, Marketing & Communicatie. Mijn draai heb ik helemaal gevonden en ik werk met heel veel plezier. Ik combineer alles wat ik in de voorgaande jaren aan bagage heb opgedaan. Clienten komen naar mij toe als zij de richting in hun werk of leven zijn verloren, als ze een nieuwe werkgever moeten gaan zoeken of als zij willen werken aan hun persoonlijke effectiviteit.

Publicaties:
Interview Psychologie Magazine (januari) “Pieken na je 40ste” • januari 2018
Loopbaanexpert voor 10 artikelen in Intermediair • 2016
Interview Intermediair "Vast in je carriere, wat nu" • Martin Gijzemijter, 2013
Follow the money "Oudere werknemer stap toch uit de slachtofferrol" • Ilse Reijs en Rochus van der Weg, 2013
Interview NRC "Niet langer hoog en droog" • D. Pinedo, 2005

Ervaring

Inmiddels heb ik 20 jaar ervaring in het adviseren van mensen om vitaal, succesvol en gezond te werken in een leef- en werkomgeving die echt helemaal bij hen past.

 • 10 jaar Eigenaar van business & life coaching praktijk en daarnaast Docent Psychologie aan HBO Opleiding The New School Amsterdam
 • 3 jaar Talent Manager bij ING Global HR in Amsterdam
 • 3 jaar Consultant bij Executive Search bureau Amrop Hever
 • 3 jaar Loopbaan- en selectie adviseur bij Belastingdienst/ CKC

Cerificeringen

 • NIP Register Psycholoog Arbeid & Organisatie
 • NOLOC Erkend Loopbaanprofessional

Opleidingen

 • Arbeid & Gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Utrecht
 • Kompasvisie (Schouten & Nelissen)
 • Leergang Activerend Opleiden bij Edufit (Post HBO Opleiding)
 • Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur bij Hoogendijk (Post HBO Opleiding)
 • Vitale mensen in vitale organisaties bij het NIP
 • Voice Dialogue Opleiding bij het Balkon

Publicaties
Interview Psychologie Magazine (januari) “Pieken na je 40ste” • januari 2018
Loopbaanexpert voor 10 artikelen in Intermediair • 2016
Interview Intermediair "Vast in je carriere, wat nu" • Martin Gijzemijter, 2013
Follow the money "Oudere werknemer stap toch uit de slachtofferrol" • Ilse Reijs en Rochus van der Weg, 2013
Interview NRC "Niet langer hoog en droog" • D. Pinedo, 2005

Een coach van New Dawn

New Dawn is trots op zijn coaches. Ze zijn GOUD!

We stellen hoge eisen aan onze coaches. Al onze coaches zijn hoogopgeleid, hebben een gedragswetenschappelijke achtergrond en beschikken over een ruime hoeveelheid ervaring. Daarnaast zijn onze coaches opgeleid en getraind in het werken op basis van onze visie waarin waarden, ambities en talenten het vertrekpunt vormen.

De coaches gaan uit van wat je drijft: "Waar kom jij je bed voor uit? Wat is het goud in jou? Welke talenten stellen jou in staat je waarden en ambitie waar te maken? En hoe bouw je die talenten uit?”. Pas daarna wordt gekeken naar wat er in de weg zit om te bereiken wat je graag wilt.

Uit onderzoek blijkt dat de meest succesvolle bedrijven werken vanuit sterke waarden en een duidelijke ambitie. De mensen die er werken zijn zich bewust van wat ze belangrijk vinden in het leven en ze delen een aantal gezamenlijke waarden. Kortom: ze weten waar ze het voor doen. Nu jij nog!

New Dawn 2108681572050
Ik ben nieuwsgierig

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Maak een belafspraak Prisca Egter Van Wissekerke Adviseur Schouten Nelissen
Of bel nu zelf

0418 - 688 633