Alle Schouten & Nelissen websites

Ellen

Locatie Limburg, En virtueel

Count your blessings!

Disciplines
executive coaching, loopbaancoaching, personal coaching, managementcoaching, zelfkennismethode
Tags 
familie problemen, focus, zelfbewustzijn, carrièrevragen, mindfulness, keuzes maken, werk-privébalans, zelfsturing, assertiviteit, persoonlijke uitstraling, leiding geven, zelfvertrouwen, persoonlijke presentatie, sparringpartner, timemanagement, doelen stellen, communiceren, delegeren, grenzen stellen, coachen, visie vormen
Coachingsvormen 
face-to-face, skype / facetime, telefonisch, whatsapp, e-mail
Flexibiliteit 
kantooruren, avonden, weekend
Taal 
engels, nederlands
Certificering
gecertificeerde beroepsopleiding
Ellen Steffens Pasfoto

Over deze coach

Mijn stijl is resultaatgericht en reflecterend. Ik confronteer en stimuleer jou om jezelf te ontwikkelen. Je verkrijgt inzicht in je eigen persoonlijkheid en de wisselwerking die je hebt met je omgeving. Vanuit dat inzicht ben je in staat zelfverzekerder en effectiever te communiceren. Je samenwerking met anderen zal aanmerkelijk verbeteren. Ik werk transparant, persoonlijk en betrokken en met humor. Het is mijn drijfveer om jou bewust te maken van je mogelijkheden en je in beweging te krijgen. Jouw resultaat is nieuw elan in je werk en je persoonlijk leven.

Mijn kracht:

Samen halen het beste uit je zelf en ga jij je eigen kwaliteiten verder ontwikkelen.

Referenties en aanbevelingen: zie www.nieuwelan.com en aanbevelingen op LinkedIn.

Mijn professionele leven
Ik kom uit een ondernemersgezin en het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ook voor mij zelf gold en geldt dat mijn drijfveren maken dat ik effectief ben. Na mijn studie Mo A en B Pedagogiek heb ik diverse functies als trainer en consultant vervuld. Thema’s uit die tijd waren vooral commerciële vaardigheden en klantgerichtheidsbevordering. Bij APG heb ik enkele jaren als opleidingsadviseur gewerkt en kwam het accent meer te liggen op het organiseren en mede ontwikkelen van middlemanagement trainingen. Vervolgens heb ik jarenlang tal van trainingen en opleidingen ontwikkeld en uitgevoerd voor Schouten en Nelissen, zowel in hun open lijn als in de in company trajecten. In 2006 heb ik besloten mijn eigen bedrijf te starten: geïnspireerd door veranderingen die plaats vinden binnen organisaties of op individueel niveau, waarbij meeste mensen aangeven met hernieuwde veerkracht te willen werken.

 

 • Het verbinden van mensen, drijfveren, strategie en resultaat.
 • Sterk ontwikkeld coachend vermogen of dat nu gaat om het individu of het team Ik kan, samen met jou je kracht ontdekken en verhelderen. Ik help je om vertrouwen in jezelf te ontwikkelen.

Ervaring

Opdrachten en resultaten binnen Individuele coaching en begeleiding

 • Coaching van diverse professionals binnen non-profit instellingen (zorg, onderwijs, overheid) en profit (MKB en industrie, financiële dienstverlening) op tactisch en operationeel niveau.
 • Vraagstellingen op het vlak van loopbaanontwikkeling, eigen stijl van communicatie, samenwerken en leidinggeven, persoonlijke presentatie, effectiever worden in de eigen of een nieuwe functie.
 • Resultaten: trajecten leidden tot voorkomen van uitval en energieverlies, inzicht in belemmeringen en effectiever worden in eigen stijl, rol, functie en samenwerking. Betere balans tussen privé en werk, betere communicatie en samenwerking.

Opdrachten en resultaten Zelfkennis methode

 • Anno 2018 ruim 50 ZKM-analyses uitgevoerd op basis de ‘Zelfkennis methode’ en op basis daarvan rapportages opgesteld en besproken met de kandidaten.
 • Resultaten: Diepgaand inzicht in eigen drijfveren en motieven. Waardoor een doorbraak in persoonlijk en het zakelijk leven mogelijk is. Dit alles in combinatie met een praktijkgerichte aanpak en training van effectievere vaardigheden.

Opdrachten en resultaten Teamontwikkelsessies voor teams & organisaties

 • Als teamcoach/procesbegeleider diverse teams begeleid bij ontwikkeling en groei en het bepalen van de opdracht en strategie voor het team.
 • Resultaten: Gerichtheid op verbeteren van communicatie en samenwerking gekoppeld aan de te bereiken resultaten. Soms met Profile Dynamics als procesversneller voor het team. Binnen financiële dienstverlening, ICT-omgevingen, gemeentes, zorginstellingen, overheid alsmede binnen het MKB en de maakindustrie in Nederland en in België, op tactisch en strategisch niveau (denk aan MT’s, leadershipteams).

Opdrachten en resultaten persoonlijke ontwikkeling

 • Coaching van diverse professionals binnen non-profit instellingen (zorg, onderwijs, Als trainer heb ik een groot aantal doelgroep afhankelijke communicatietrainingen ontwikkeld en uitgevoerd voor diverse opleidings- en trainingsbureau ‘s.
 • Resultaten: Aantoonbaar effectievere vaardigheid op gebied van beïnvloeding, persoonlijke communicatie en persoonlijke impact.

Auteur van diverse boeken

 • Zo begrijpen ze je wel!, een boek over bewust communiceren, 2012.
 • Die baan is voor mij!, een boek over solliciteren, 2013.
 • Profileren, zo doe je dat, een boek over personal branding voor MBO-studenten, 2014.
 • Zo pak je iedereen in!, een boek over imago en overtuigend overkomen 2015.

Opleidingen en persoonlijke ontwikkeling

 • Business breaktrough programma, Iuliano Intelligent, 2016-2017.
 • Breinvriendelijk trainen, S. van der Pluijm. Bureau Bewezen Effect Rotterdam 2016.
 • Imagocoach. Certificering op het Imagospel als onderdeel van teamcoaching en induviduele coaching, 2015 Home of Image.
 • Fundamentals ORSC (Organisational & Relationship System Coaching), 2010.
 • Vervolg met Intermediate ORSC-opleiding vanaf september 2010.
 • Basis module ZKM-coach; volledige certificering oktober 2010.
 • Masterclass Waarderingstheorie en Zelf Kennis-en-confrontatie Methode, 2009.
 • Fundamentals Co-active coaching, 2009.
 • Opleiding Mindfulness-trainer/coach, 2009.
 • Basistestimonium Waarderingstheorie en Zelf Kennis-en-confrontatie Methode bij Reflection & Action te Nijmegen, 2007.
 • Interne coachingsopleiding van Schouten en Nelissen te Zaltbommel.
 • Gecertificeerd interviewer Enneagram-typering Instituut Corael te De Bilt.
 • Gecertificeerd trainer Rationeel Emotieve Therapie (RET), certificaat van het RET Institute te New York.
 • Diverse workshops op communicatief gebied waaronder verdieping in de Roos van Leary.
 • Workshop psychopathologie.
 • Daarnaast diverse andere trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van trainen en coachen.

MO B Pedagogiek, Katholieke Universiteit te Nijmegen.
MO A Pedagogiek, PBNA te Arnhem.
HAVO, Stella Maris te Maastricht.

Een coach van New Dawn

New Dawn is trots op zijn coaches. Ze zijn GOUD!

We stellen hoge eisen aan onze coaches. Al onze coaches zijn hoogopgeleid, hebben een gedragswetenschappelijke achtergrond en beschikken over een ruime hoeveelheid ervaring. Daarnaast zijn onze coaches opgeleid en getraind in het werken op basis van onze visie waarin waarden, ambities en talenten het vertrekpunt vormen.

De coaches gaan uit van wat je drijft: "Waar kom jij je bed voor uit? Wat is het goud in jou? Welke talenten stellen jou in staat je waarden en ambitie waar te maken? En hoe bouw je die talenten uit?”. Pas daarna wordt gekeken naar wat er in de weg zit om te bereiken wat je graag wilt.

Uit onderzoek blijkt dat de meest succesvolle bedrijven werken vanuit sterke waarden en een duidelijke ambitie. De mensen die er werken zijn zich bewust van wat ze belangrijk vinden in het leven en ze delen een aantal gezamenlijke waarden. Kortom: ze weten waar ze het voor doen. Nu jij nog!

New Dawn 2108681572050
Ik ben nieuwsgierig

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Maak een belafspraak Prisca Egter Van Wissekerke Adviseur Schouten Nelissen
Of bel nu zelf

0418 - 688 633