Alle Schouten & Nelissen websites

Elizabeth

Heel Nederland en virtueel

"Progress, not perfection. Start where you are now, with what you have."

Disciplines
Persoonlijke effectiviteit coaching en managementcoaching

Met name gericht op:
Persoonlijke loopbaan vraagstukken, diversiteit en inclusie vraagstukken en het realiseren van productieve interculturele contexten.

Tags 
Een preventieve benadering en aandacht voor de mens op de werkvloer, voorkomen van uitval en verzuim, duurzame inzetbaarheid, diversiteit, inclusie & erbij horen, psychologische veiligheid/onzekerheid op de werkvloer, een zinvol en bevredigend werkleven, werkplezier; Zelfkennis, zelfbewustzijn, zelfcompassie, constructief omgaan met verandering, constructief omgaan met tegenslagen, existentiële eenzaamheid, levensvragen, cirkel van invloed, zelfsturing, zelfvertrouwen, keuzes maken, prioriteiten en doelen stellen, focus, assertiviteit, balans tussen werk en privéleven; Breken met schadelijke patronen, gewoontes en tradities; Geen one size fits all maar maatwerk, individuele begeleiding of in kleine groepen.
Coachingsvormen 
Online (o.a. zoom, teams, googleMeets), face to face, telefonisch, whatsapp, e-mail
Flexibiliteit 
Mijn cliënten zitten in verschillende landen. Planning wordt altijd in overleg met je gemaakt.
Talen 
Nederlands en Engels
Certificering
 • EMCC-NOBCO accreditatie
 • Post-HBO registercoach opleiding/Blankestijn &Partners
 • DISC, Drijfveren en Motiverende Gespreksvoering gecertificeerd
 • Certified Trainer (of Trainers)/MDF Ede
 • Drs., Beleidssociologie/Utrecht Universiteit
Elizabeth Njeru

Over deze coach

Wonen en werken in een ander land of gemeenschap met een andere taal en gewoonten, normen en waarden en een onbekende omgeving betekent per definitie dat jouw behoeften anders zijn.

Je staat niet alleen voor de uitdagingen waar iedereen voor staat, maar je draagt ook een extra laagje last van unieke uitdagingen die specifiek verband houden met het 'van elders' zijn. Het is een situatie die ongelooflijk overweldigend en stressvol kan aanvoelen en je zelfs belangrijke kansen kan doen missen.

Hieruit volgt dat ondersteunende diensten voor persoonlijke en professionele ontwikkeling die voldoende zijn voor een "local" voor jou niet volstaan. Wat jij nodig hebt is toegang tot gespecialiseerde dienstverleners die weinig uitleg nodig hebben over wat het is om 'van elders' te zijn, terwijl ze jou professioneel bijstaan bij het aanpakken van uw specifieke persoonlijke uitdaging.

Elizabeth verhuisde zonder familie of kennissen op 23-jarige leeftijd naar Nederland voor haar masters opleiding. Inmiddels woont en werkt ze hier al meer dan 23 jaar. Ze paste zich snel aan het leven door o.a. te leren fietsen, zwemmen en autorijden, en door in het Nederlands vloeiend te worden en een geheel nieuw sociaal netwerk op te bouwen.

In haar ondersteuning kan ze naast haar vakkennis ook snel en efficiënt putten uit de vele nuttige netwerken en levenslessen die ze heeft opgebouwd in haar persoonlijke internationale ervaring. Ze bouwt voort op wat er is, is oprecht en waar nodig constructief confronterend.

Haar werkwijze is te omschrijven als professioneel, effectief en to the point. Zij helpt je controle, balans en een gevoel van welzijn (terug) te krijgen waardoor je je zowel in jouw professionele als in jouw privéleven kalm, veilig en beheerst gaat voelen.

 • Quote coachee 1

Elizabeth is a great coach who understands both the Dutch and African way of thinking which is really special...& she tends to put in more efforts in acceptance aspect & more believing in yourself. I was stimulated psychologically, mentally& socially ..I'm grateful for the support..Asante

 • Quote coachee 2

The best thing about working with Elizabeth as a coach is that she really hears what your need is. Mentally, emotionally, and practically. I also felt that she really understood me as a migrant and was able to help me find my place in a new country and culture.

I started working with Elizabeth before I moved to the Netherlands. She helped me then online and we had sessions every time I was in the country for other businesses.

Once I finally moved, I contacted her once again with the request to help me effectively settle in as fast and as painlessly as possible. And before I knew it, she had helped me to get my first employment! What is more, it is a proper and professional job!

Ervaring

 • Zelfstandig coach, adviseur en trainer sinds 2014 (gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten die onder andere bekend staan ​​als internationals/expats/third culture individuals /‘van elders’)
 • Mede-oprichter en co-coördinator van de vaksectie Interculturele Coaching Community (NOBCO). Werken naar
  • Stimuleren van een breder vertegenwoordiging onder beschikbare professionele coaches in Nederland
  • Het vergroten van de bekendheid en afname van professionele coachingsdiensten door een breder publiek in Nederland
  • Bijdragen aan de professionele ontwikkeling van bestaande coaches zodat interculturele coaching een basiscoachcompetentie wordt voor alle professionele coaches
 • Initiator, voorzitter en coördinator van de professionele intervisiegroep WeGrow The Hague (NOBCO-coaches)
 • Vrijwillig adviseur 'Endometriose in Balans' – begeleiding van vrouwen bij wie endometriose is vastgesteld en die geopereerd moeten worden.
 • Poortwachter, Vrijwillige voorlichter 113 Zelfmoordpreventie

Een coach van New Dawn

New Dawn is trots op zijn coaches. Ze zijn GOUD!

We stellen hoge eisen aan onze coaches. Al onze coaches zijn hoogopgeleid, hebben een gedragswetenschappelijke achtergrond en beschikken over een ruime hoeveelheid ervaring. Daarnaast zijn onze coaches opgeleid en getraind in het werken op basis van onze visie waarin waarden, ambities en talenten het vertrekpunt vormen.

De coaches gaan uit van wat je drijft: "Waar kom jij je bed voor uit? Wat is het goud in jou? Welke talenten stellen jou in staat je waarden en ambitie waar te maken? En hoe bouw je die talenten uit?”. Pas daarna wordt gekeken naar wat er in de weg zit om te bereiken wat je graag wilt.

Uit onderzoek blijkt dat de meest succesvolle bedrijven werken vanuit sterke waarden en een duidelijke ambitie. De mensen die er werken zijn zich bewust van wat ze belangrijk vinden in het leven en ze delen een aantal gezamenlijke waarden. Kortom: ze weten waar ze het voor doen. Nu jij nog!

New Dawn 2108681572050
Ik ben nieuwsgierig

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Maak een belafspraak Prisca Egter Van Wissekerke Adviseur Schouten Nelissen
Of bel nu zelf

0418 - 688 633