Dorine

Locatie Noord-Holland, En virtueel

De toekomst behoort toe aan hen die in de schoonheid van hun dromen geloven - Eleanor Roosevelt

Disciplines
managementcoaching, executive coaching, loopbaancoaching
Tags 
carrièrevragen, werk-privébalans, zelfsturing, leiding geven, zelfvertrouwen, communiceren, zelfbewustzijn, keuzes maken, assertiviteit, sparringpartner, doelen stellen, delegeren, beïnvloeden en overtuigen, persoonlijke ontwikkeling, talentontwikkeling, bewust en effectief voelen & handelen, samenwerken, persoonlijk leiderschap
Coachingsvormen 
face-to-face, skype / facetime, telefonisch
Flexibiliteit 
kantooruren, avonden
Taal 
nederlands, engels
Certificering
gecertificeerde beroepsopleiding
Dorine Bakker Pasfoto

Over deze coach

Na een 25-jarige loopbaan in profit- en non-profit organisaties besloot ik in 2009 te starten als zelfstandig coach en trainer. Het ontwikkelen van mensen is leidraad in mijn eerdere werk als docent, mentor, trainer in het Hoger Onderwijs , als MD-adviseur en manager van professionals bij ING. Werk is belangrijk voor mij, maar een ander sterk loopbaananker is het hebben van een goede balans in werk en privé, met ruimte voor zorg voor mijn omgeving en voor mijn eigen creatieve ontwikkeling. Mijn bedrijf geeft me de vrijheid me te concentreren op wat ik belangrijk vind.

Mijn coachopleiding kreeg ik bij het Coaching Trainings Institute (co-active coaching), waar ik ook mijn certificering behaalde (CPCC 2010), verder ben ik opgeleid bij bij Schouten en Nelissen (Kompas coaching) De Baak (de professional als coach), Linkage (Executive coaching). Ik ben e-coach gecertificeerd (e-CoachPro), lid van de International Coach Federation, ACC geaccrediteerd, bevoegd MBTI facilitator en gecertificeerd bij The Leadership Circle voor afname van 360 graden feedback.

Mijn coach stijl: De mix van ervaring en professionele ontwikkeling staat garant voor een resultaatgerichte coachingsaanpak voor professionals, managers en high-potentials, die het heft in eigen handen willen nemen in hun leven en loopbaan. In mijn coaching ben ik eerlijk en direct, rustig en pragmatisch, positief en gericht op de mogelijkheden en de talenten van de coachee, en is er ruimte voor humor.

Mijn missie: mensen hun werk en hun leven met kracht vorm te laten geven.

De coach- competenties van ICF zijn leidraad voor mijn coaching, net als de principes van Co-Active Coaching. De co-active approach kenmerkt zich door:

Actieve samenwerking tussen klant en coach.
De klant heeft de antwoorden, de coach luistert, bekrachtigt en daagt uit. Samen creëren ze beweging.
Actiegerichtheid, praktische opdrachten.
Richt zich op het heden en de toekomst.
De gerichtheid op het loslaten van beperkende gedachten en openstaan voor mogelijkheden en creativiteit.
Het coachen van de 'hele' persoon.

Ervaring

 • Doctoraal Nederlandse Taal en Letterkunde (1996)
 • Lean Lab, Nyenrode University (2016-2017)
 • Certified S&N Compass–coach (2014)
 • Certified TLC (Leadership Circle) assessment coach (2014)
 • Master coach E-coaching (E-coach Pro 2012)
 • Accredited Associated Coach (ACC) International Coach Federation (ICF) 2011
 • CTI CPCC (Certified Professional CO-active Coach) 2010
 • MBTI I certification (November 2009)
 • Co-active Coaching CTI/ Schouten&Nelissen 2008
 • Instructional Design for Leadership Development (Dan Topf MDI 2006)
 • The leadership pipeline (Drotter) 2005
 • Executive Coaching (Linkage London) 2004
 • The Professional as coach (De Baak) 2002
 • The Changeable Manager (IBS ING) 2001
 • STAR, Coaching and Assessing (GITP) 2000
  Shirzad Chamine Positive Intelligence
 • 8 jaar werkervaring als coach, trainer en facilitator in eigen bedrijf voor diverse opdrachtgevers (Schouten en Nelissen, ING, Heineken, KMPG, Relay, ABNAMRO, Philips, Sodexo, Delta Loyd, Yellowtail, St. Leerkracht, Ministerie VWS, O&W)
 • 25 jaar werkervaring in management posities in HR ING en bij Amsterdamse Academie, Hoger Onderwijs van de Financiële sector, Gemeente Amsterdam
 • Ervaren in het coachen van schoolleiders

Een coach van New Dawn

New Dawn is trots op zijn coaches. Ze zijn GOUD!

We stellen hoge eisen aan onze coaches. Al onze coaches zijn hoogopgeleid, hebben een gedragswetenschappelijke achtergrond en beschikken over een ruime hoeveelheid ervaring. Daarnaast zijn onze coaches opgeleid en getraind in het werken op basis van onze visie waarin waarden, ambities en talenten het vertrekpunt vormen.

De coaches gaan uit van wat je drijft: "Waar kom jij je bed voor uit? Wat is het goud in jou? Welke talenten stellen jou in staat je waarden en ambitie waar te maken? En hoe bouw je die talenten uit?”. Pas daarna wordt gekeken naar wat er in de weg zit om te bereiken wat je graag wilt.

Uit onderzoek blijkt dat de meest succesvolle bedrijven werken vanuit sterke waarden en een duidelijke ambitie. De mensen die er werken zijn zich bewust van wat ze belangrijk vinden in het leven en ze delen een aantal gezamenlijke waarden. Kortom: ze weten waar ze het voor doen. Nu jij nog!

New Dawn 2108681572050 (Large)
Ik ben nieuwsgierig

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Maak een belafspraak Prisca Egter Van Wissekerke Adviseur Schouten Nelissen
Of bel nu zelf

0418 - 688 633