Alle Schouten & Nelissen websites

Benno

Locatie Noord-Brabant, Zeeland, Limburg, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Flevoland en virtueel

Ik sta naast en achter jou als Master Executive Coach en Comeback Coach.

“Je hebt misschien geen complete controle over je situatie maar jij bent wél degene die bepaalt hoe je nu verder gaat. Neem die verantwoordelijk­heid.”

Disciplines
Persoonlijke effectiviteitscvoaching, Loopbaancoaching, Managementcoaching, Executive coaching
Tags 
Assertiviteit, beïnvloeden en overtuigen, beweging, bewust en effectief voelen & handelen, Burn-out, carrièrevragen, communiceren, delegeren, doelen stellen, familieproblemen, focus, grenzen stellen, keuzes maken, leiderschap, leiding geven, Levensvragen, persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke presentatie, persoonlijke uitstraling, relatie, rouw/verlies, samenwerken, slapeloosheid, sparringpartner, talentontwikkeling, versterking intuïtie, vitaliteit en stress, voeding, werk-privébalans, zelfbewustzijn, zelfsturing, zelfvertrouwen
Coachingsvormen 
face-to-face, whatsapp, virtueel, telefonisch, e-mail
Flexibiliteit 
kantooruren, avonden, weekend
Taal 
Nederlands
Benno Diederiks

Over deze coach

Benno Diederiks staat voor een heldere, onorthodoxe aanpak, waarbij het vooral op handelen en schakelen aankomt.

Als Master Executive Coach en Comebackcoach met 25 jaar ervaring laat Benno je zien en ervaren wat er te winnen valt als je investeert in jouw eigen toekomstbestendigheid.

Ik heb na jarenlange ervaring een vorm van intuïtief werken ontwikkeld als master executive coach , waarmee ik moeiteloos kan schakelen tussen technieken en methoden, afhankelijk van de omstandigheden. Dit werkt extra goed bij het type cliënten dat ik veel krijg: ondernemers, directie, bestuurders, DGA’s, CEO’s: alfamannen en -vrouwen die relatief laat in hun carrière tegen de grenzen van hun kunnen aanlopen. Het zijn ‘lastpakken’ voor zichzelf en hun omgeving, ze werkten als opdrachtgever altijd met grote dadendrang. Nu komen ze meer alleen te staan, en moeten de weg naar hernieuwde of anders ingevulde zelf-effectiviteit vinden.

Zij moeten soms accepteren dat het leven een koerswijziging noodzakelijk maakt.

Benno staat voor een heldere, onorthodoxe aanpak, waarbij het vooral op handelen aankomt. Als Master Executive Coach en Comeback Coach laat Benno je zien en ervaren wat er te winnen valt als je investeert in je eigen Mentale Innovatie.

Samengevat in twee woorden streef ik naar Autonomie en Veerkracht. Autonomie houdt in dat de coachee in toenemende mate verantwoordelijk wordt voor eigen gedrag, stemmingen en keuzes. Maar veel mensen, met name op topniveaus in het bedrijfsleven, leven niet voldoende in verbinding met zichzelf, met anderen en met de omgeving. Autonomie behelst dus ook zicht op de bijdrage aan het grotere systeem.

Veerkracht is daarbij voor mij essentieel: het vermogen om interne en externe bronnen aan te boren om met problemen om te gaan en de draad weer op te pakken. Dat noem ik zelf-effectiviteit. Wat het voor mij als executive coach interessant maakt, is de schijnbare tegenstelling tussen de koers vastleggen (autonomie) en beter inspelen op veranderende omstandigheden (veerkracht). Hier komen de metaforen uit mijn zeemansverleden goed van pas.

Ben je op zoek naar een coach die meelevend naar je luistert en begripvol knikt? Zoek dan vooral verder. Wil je een coach die je zegt waar het op staat, die je laat wankelen zodat je daarna met een rechtere rug de deur uit loopt, die ervoor zorgt dat je je eigen visie herkent en erkent, en die maakt dat je weer met nieuw perspectief en nieuw elan verder kunt, dan is Benno de juiste coach voor jou.

Ervaring

  • Doctoraat Sociale Wetenschappen (KU Nijmegen)
  • MA, Human Resource Management (University of Hertfordshire)
  • Master NLP (Ravisie, Zeist)
  • CRKBO, Didactiek Hoger Beroepsonderwijs (Universiteit van Utrecht)
  • NLP trainer (NTI, Alkmaar)
  • Loopbaancoach (ICM, Utrecht)
  • Master Practitioner Coach (Nobco/EMCC, Nijkerk) - Aangesloten bij de Vaksectie Executive Coaching
  • Co-auteur van 1. Topposities (2016), 2. Maak je Comeback (2018) , 3. Mentale Innovatie (2020) , 4. Spelbepaler van mijn Duurzame Inzetbaarheid (2022) en 5. Handboek voor Executive Coaching (2023)

Een coach van New Dawn

New Dawn is trots op zijn coaches. Ze zijn GOUD!

We stellen hoge eisen aan onze coaches. Al onze coaches zijn hoogopgeleid, hebben een gedragswetenschappelijke achtergrond en beschikken over een ruime hoeveelheid ervaring. Daarnaast zijn onze coaches opgeleid en getraind in het werken op basis van onze visie waarin waarden, ambities en talenten het vertrekpunt vormen.

De coaches gaan uit van wat je drijft: "Waar kom jij je bed voor uit? Wat is het goud in jou? Welke talenten stellen jou in staat je waarden en ambitie waar te maken? En hoe bouw je die talenten uit?”. Pas daarna wordt gekeken naar wat er in de weg zit om te bereiken wat je graag wilt.

Uit onderzoek blijkt dat de meest succesvolle bedrijven werken vanuit sterke waarden en een duidelijke ambitie. De mensen die er werken zijn zich bewust van wat ze belangrijk vinden in het leven en ze delen een aantal gezamenlijke waarden. Kortom: ze weten waar ze het voor doen. Nu jij nog!

New Dawn 2108681572050
Ik ben nieuwsgierig

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Maak een belafspraak Prisca Egter Van Wissekerke Adviseur Schouten Nelissen
Of bel nu zelf

0418 - 688 633